Cambridge 2000: Hills Road: Botanic House

Description: Hills Road: Botanic House
Date built: 2011-2012
Architect: Formation Architects
Hills Road: Botanic House (Formation Architects) map for Hills Road: Botanic House
Date photograph taken: 05 May 2013 (Alternative map: Google map)

A dramatic office building bordering the Botanic Garden, and situated at the west end of Station Road, this replaced a much smaller office building. This, totally glazed, side faces north and the other side is half brick, which is opposite the normal convention but the aspect determined this, and also modern offices produce enough heat from computer equipment that heat losses to the north and solar gain from the south are probably not the drivers.

The War Memorial in front was moved from the middle of the road to this location at the same time.

Other photographs within 200 m: